Hoe kiest u het juiste kookgerei voor uw juwelen

juwelenBohemian oorbellen  van mindere waarde ontwikkelen verkleuring. Dit is te wijten aan de reactie van de legering met bepaalde stoffen in de atmosfeer. Om dit te voorkomen, kan men de stoffen waarvan het gemaakt is variëren. Als men bijvoorbeeld platina gebruikt, zou men specificeren dat men platinahippuraat en indigostenen moet vermijden.

In het bovenstaande voorbeeld gaat het alleen om de reactie van het metaal, maar er zijn ook andere gevolgen van de reactie van het sieraad met de atmosfeer. Hoe zit het met water? Wel, het volgende voorbeeld geeft u het effect van de reactie van sieraden met water.

Stel dat u de ring in water heeft laten vallen met de ring om. Dan, na enige tijd, zal de ring veranderd zijn in slib. Welnu, u kunt dit waarnemen aan de oppervlakte of in het inwendige van de ring. Dat zijn de twee punten waarop u zich gemakkelijk van de anderen kunt onderscheiden. Hieronder volgen de resultaten van een test op juwelen met vocht.

Als de ring in water ligt en hij is niet doorboord, zal de ring in slib veranderen. Als de ring echter wel doorboord is, zal er ook vocht op komen. Als de ring echter niet doorboord is, zal zelfs water erop sijpelen. Als u de hele dag door naar de ring kijkt, zal hij alleen of alleen onder het oppervlak van dergelijke sieraden als water smaken.

Het bovenstaande voorbeeld is vrij waar, maar niet altijd waar. Als u denkt dat in alle gevallen de ringen van water in slib veranderen, is dat zeker niet waar. In het volgende voorbeeld heeft het water alleen de neiging om de ring zwart te maken. De andere twee gevallen zijn niet zo als aangegeven.

Als u denkt dat in alle gevallen de ring van water niet door de juwelen wordt aangeraakt, is het nog steeds waar. Als je een ring op de zwarte markt koopt, is het uiterst waar dat de waterring niet door de juwelen aangeraakt zal worden. Maar het is niet zo als hierboven gezegd. De andere twee gevallen zijn niet zo als aangegeven. Als er water in de ring komt, zal alles wat erin zit hetzelfde zijn als wat het vroeger was. Welnu, u zou diezelfde ring met water vrij lang kunnen vasthouden, maar u zult hem niet zo lang dragen.

Ook, in sommige gevallen, water, vuil of andere verontreinigende stoffen, indien geringste, krijgen in de ring. Het enige wat telt is dat u hem heel goed schoonmaakt met een speciaal schoonmaakprocédé. U gebruikt een reinigingsproces van roestvrij staal, dat is een niet-gelegeerd metaal.

In het geval van gouden of zilveren ringen, is het effect niet hetzelfde als bij ringen van water. In dergelijke gevallen is het effect helemaal niet zo aangenaam. Een van de redenen daarvoor is dat de atmosfeer goud of zilver geen goed doet. Om al deze redenen, is het niet zo goed om gedragen te worden.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.