De geschiedenis van juwelen

Hippe sieraden f

Juwelen zijn voor beide mensen een voorwerp van verlangen. In westerse samenlevingen dienen juwelen twee functies. Enerzijds verhogen ze iemands sociale status. Voorwerpen als ringen, halskettingen en armbanden worden het meest gebruikt door mannen en vrouwen van bijna elke sociale klasse. Anderzijds fungeert het ook als een voorwerp dat goedheid en intensiteit bijbrengt. Goede en hippe sieraden worden in verband gebracht met geluk en een vreugdevol leven.blemen zoals de geboortestenen, smileys en piercings hebben ook een rijke symbolische betekenis en spelen een belangrijke ceremoniële en symbolische rol in ons leven.

Tijdens onze kinderjaren worden wij aangetrokken door voorwerpen die kleurrijk en glanzend zijn en proberen wij ze te kopen, zelfs wanneer ze niet meer verkrijgbaar zijn, dankzij onze leraren. Bijna alle kinderen vinden het leuk om een of meer sieraden cadeau te hebben gekregen. Tot op zekere hoogte dragen kinderen deze voorwerpen ook. Zij maken er hun eigen beelden van en wijden zich aan deze voorwerpen. Zij koesteren ze graag en krijgen ze uiteindelijk cadeau. Tieners dragen ze om een modestatement te maken. Zij kunnen deze stukken zelfs gebruiken om hun eigen gevoel van identiteit en saamhorigheid te geven.

Aan het eind van de 19e eeuw werd in de VS de middenklasse de dominante sociale klasse. Deze trend werd weerspiegeld in sociale gewoonten, waaronder juwelen. De gouden heren begonnen deze nieuwe stijl van versiering te dragen door de hoofden ermee te bedekken. hippe sieraden bleven het favoriete geschenk voor de aanstaande echtparen. Er werd een steeds groter onderscheid gemaakt tussen de juwelen die in het bezit waren van de middenklasse en de juwelen die in het bezit waren van de middenklasse.

Een ander maatschappelijk verschijnsel dat de sociale zeden in de 20e eeuw beïnvloedde, was het gebruik van naaktfoto’s in kleur door veel tijdschriften. Veel mannen en vrouwen imiteerden deze merkwaardige gewoonte. Veel van deze naakte kleurenfoto’s waren van getransformeerde hoofdfoto’s. Deze namen de boog van het hoofd en hielden het in een permanente positie, waardoor het eigenlijke gezicht erachter vervormd werd. Sommige van deze foto’s waren zo realistisch dat mensen dachten dat ze werkelijk foto’s van de personen in hun huis maakten. Door een schaduw over de afdruk te laten lopen, wordt een spiegelbeeld precies in het hart van de persoon geplaatst.

In de loop van de jaren 1980 begonnen de armbanden van andere materialen te worden gemaakt en kregen ze hun gebruikswaarde van deze andere materialen. Plastic en metaal waren het populairst, terwijl glas soms werd gebruikt voor het maken van hangers. Het waren legeringen van deze materialen en als gevolg daarvan werd voor een gedurfdere mode gekozen. Dit was het eerste in massa geproduceerde accessoire, en het bood veel variatie. Dit in massa geproduceerde accessoire hield echter niet lang stand en werd al snel door de rave fashion gemeden. Maar klanten moesten ze eerder kopen Generisch bedrukte armbanden op veilingsites enz.

Vandaag de dag is het dragen van juwelen een modestatement bij mensen van alle leeftijden. Tot op zekere hoogte hebben ze ook een symbolische betekenis.

Leave a comment

Your email address will not be published.